Malkin predĺžil zmluvu s Pittsburghom o ďalších osem rokov

14.06.2013 Celý región

Pittsburgh 13. júna (TASR) - Tím zámorskej NHL Pittsburgh Penguins sa dohodol na predĺžení kontraktu s ruským útočníkom Jevgenijom Malkinom o ďalších osem rokov za 76 miliónov amerických dolárov, informoval portál nhl.com.

Tučniaci tak už majú dlhodobo zaviazaných oboch kľúčových centrov, kapitán Sidney Crosby sa dohodol na dvanásťročnej zmluve v júni minulého roku. Malkinovi začne nový kontrakt s ročným príjmom 9,5 milióna platiť až od sezóny 2014/2015, ešte rok mu platí starý na 8,7 milióna.

"Sme partia, ktorá už predtým Stanleyho pohár získala. Verím tomu, že to znovu dokážeme. Sú tu dobrí ľudia, dobrí chlapci," reagoval Malkin po dosiahnutí dohody, vďaka ktorej dostal podľa zámorských médií aj "podpisový bonus" vo výške 10 miliónov dolárov.

Malkina v končiacej sa skrátenej sezóne trápili zranenia, napriek tomu si v 31 zápasoch pripísal na konto 33 bodov (9+24). V nadstavbe pridal 16 bodov v 15 dueloch a s tímom sa prebojoval do finále Východnej konferencie, kde však Pittsburgh podľahol Bostonu jasne 0:4.

Dvadsaťšesťročný ruský útočník dve sezóny dozadu zaznamenal 50 gólov a 109 bodov a získal svoju premiérovú Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže. Stobodovú hranicu prekonal už trikrát v kariére, dvakrát dostal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti a celkovo nazbieral v NHL 217 gólov a 560 bodov v 458 vystúpeniach. S Pittsburghom sa z triumfu v Stanleyho pohári tešil v roku 2009.
 

Vyberte región